Uprava carina zaplenila zlatan nakit vredan oko tri miliona dinara

121

Carinici su na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj sprečili pokušaj krijumčarenja oko 850 grama zlatnog nakita, vrednog oko tri miliona dinara, saopštila je Uprava carina.

Prema navodima, pripadnici te službe su u saradnji sa policijom, nakit otkrili 1. februara, u putničkom kombiju „ford galaksi“, bugarskih registarskih oznaka, kojim je ka Nemačkoj putovalo petoro bugarskih državljana.

Putnici su tokom kontrole tvrdili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga ali je pregledom kod troje putnika pronađena krijumčarena roba.

„Već na samom početku kontrole carinik je u jastuku, na kojem se odmarala jedna od putnica, pronašao dve zlatne ogrlice i narukvicu, težine oko 700 grama, čija je vrednost procenjena na gotovo tri miliona dinara. Potom je u prtljagu druge putnice pronadjeno 17 različitih komada zlatnog nakita, težine oko 80 grama, a u koferu jednog od putnika devet zlatnih narukvica, kao i dva prstena, težine oko 70 grama“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je u šupljinama sedišta vozila pronađeno 15 boksova različitih cigareta, za koje se kao vlasnik javio muškarac u čijem je prtljagu pronadjeno i 70 grama neprijavljenog zlata.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...