Vojni sindikat Srbije podneće krivičnu prijavu protiv ministra Đorđevića

222

Vojni sindikat Srbije (VSS) podneće krivičnu prijavu protiv ministra za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zorana Djordjevića zbog ometanja njihovog rada, saopštio je taj sindikat.

Oni tvrde da se ministarstvo na čijem je čelu Djordjević proteklih meseci prećutno pridružuje progonu Vojnog sindikata Srbije, kršeći zakone Srbije, medjunarodne konvencije i sporazume Evropske unije.

„Isprva se nadležni Odbor ministarstva oglušio o zakonom predvidjeni vremenski rok od 30 dana da se izjasni, da bi isto to učinio i ministar Djordjević koji potpuno ignoriše podneske koje mu dostavljamo“, piše u saopštenju VSS.

Vojni sindikat Srbije navodi da su oni najprogonjenija sindikalna organizacija u Evropi sa kojom se aktuelna vlast obračunava najrepresivnijim metodama.

„Otkazi, mobing, ponižavanja, najniže plate u regionu, odlazak 5.000 profesionalca za pet godina… jesu samo neki pokazatelji odnosa prema srpskoj vojsci i srpskom vojniku. Naša sabornost i hrabrost, dovela je do toga da smo sa druge strane najuticajnija sindikalna organizacija u Srbiji. Da nam se broj članova iz dana u dan povećava i pored progona i opstrukcija“, kažu oni.

Dodaju da je sve očiglednije da su u Srbiji ministri umislili da zakoni moraju da se prilagodjavaju njima i da mogu da gaze i po državi, njenim zakonima i gradjanima.

„Posle Aleksandra Vulina, najgoreg ministra slavne srpske vojske, zbog koga ćemo se stideti pred potomcima dugo vekova, i ministar Djordjević ovakvim koracima grabi da se nadje u društvu političkih kreatura o kojima će u budućnosti neki novi Domanovići i Nušići opisivati trenutno stanje u srpskoj državi“, saopštio je VSS.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...