Poledica uhapšen zbog tendera za Pančevački most

237

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva Miodrag Poledica, koji je u ponedeljak uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja u vezi s tenderom za rekonstrukciju pruge preko Pančevačkog mosta.

Rekonstrukcija Pančevačkog mosta rađena je od avgusta 2018. do maja 2019. godine, pišu „Večernje novosti“.

Lisice na ruke stavljene su još dvojici osumnjičenih iz „Infrastrukture“ – Branimiru Alimpiću, iz Sektora za nabavke, i Predragu Ćurčiću, zameniku direktora Sektora za građevinske poslove. Privedeni su i direktor Privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP Zoran Stanojević i Mirko Međo, direktor firme „Ingrap Omni“.

Uhapšen državni sekretar

 

Oni će danas biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo.

Tužilaštvo sumnja da su Jevtić, Alimpić i Ćurčić u postupcima javne nabavke zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, kako bi favorizovali ZGOP u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

U tome im je, kako se sumnja, pomogao Miodrag Poledica, koji je tražio da se ubrza postupak rekonstrukcije, pa je izvođač izabran direktnom pogodbom.

Osumnjičeni direktor preduzeća „Ingrap Omni“ je, navodno, davao „uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla na tenderima za ZGOP.

Ova hapšenja samo su nastavak akcije Tužilaštva od 10. januara, kada je uhapšen v. d. direktora „Infrastrukture“ Miroljub Jevtić.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, jedan od spornih tendera zbog kojih su „pali“ zaposleni u „Infrastrukturi“ je i rekonstrukcija pruge Požarevac – Majdanpek.

Osumnjičeni su, navodno, prikazivali da je obnovljena cela trasa, a u stvari su koloseci samo delimično rekonstruisani – umesto novih, stavljani su polovni pragovi. Na ove nepravilnosti i malverzacije ukazali su u svom izveštaju krajem prošle godine i državni revizori.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...