Razbojnici opljačkali poštu i “odvukli” kasu tešku 300 kilograma

225

Nepoznate osobe opljačkale su protekle noći poštu u Prolom banji iz koje su izneli metalnu kasu sa novcem, tešku oko 300 kilograma.

Direktorka područne jedinice „Pošta Srbije“ u Prokuplju Angelina Dimić rekla je za Betu da su pljačkaši obili vrata objekta iz kog su potom izneli kasu.

Ona u interesu istrage nije mogla da otkrije više detalja, a prema nezvaničnim informacijama pljačkaši su prvo pokušali da natovare kasu na metalna kolica, što nisu uspeli zbog njene težine, pa su potom kasu vukli nekoliko stotina metara niz ulicu.

Prema informacijama izvora bliskih istrazi, oni su van dometa sigurnosnih kamera parkirali automobil u koji su najverovatnije ubacili kasu a potom se odvezli u nepoznatom pravcu. Sigurnosne kamere sa više okolnih objekata snimile su više osoba sa fantomkama na glavama za kojima policija intenzivno traga.

Kako je agenciji Beta potvrđeno u pošti u Kuršumliji, objekat u Prolom banji već je ranije bio na meti pljačkaša.

Nedavno je 23-godišnji I.V. iz Kuršumlije, sa pištoljem u ruci i fantomkom na glavi, ušao tokom jutarnjih časova u poštu u Prolom banji i uperivši oružje u poštara, zatražio da mu preda novac. Poštar je pomislio da je u pitanju šala i da je pljačkaš „dete koje se igra“ pa je viknuo na njega, rekavši mu da će ga „izudarati“. U tom momentu su u poštu ušla dvojica penzionera, a I.V. je pobegao iz pošte ka šumi.

U pošti u Kuršumliji su naveli da su bili uvereni da je u pitanju bila dečja šala sve dok nije opljačkano dostavno vozilo AKS službe. Policija je zbog te pljačke uhapsila I.V. i njegovog 21-godišnjeg brata S.V.

I.V. je tada priznao da je ranije pokušao da opljačka poštu u Prolom banji.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...