Nikola Jovanović: Uz uplatnicu Infostana u Beogradu i pamflet SNS

395

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović osudio je danas „protivzakonito deljenje stranačkog pamfleta Srpske napredne stranke uz (SNS) uz uplatnice Infostana“.

„Odbornička grupa SzS najoštrije osuđuje zloupotrebu javnih sredstava Grada Beograda u cilju ogoljene promocije SNS-a, jer je na 700.000 adresa u glavnom gradu, uz uplatnicu Infostana, poslata propagandna brošura ‘Zato što volimo Beograd’, što je bio naziv naprednjačke liste na izborima za gradski parlament“, izjavio je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stanke.

On je rekao da je „brošura formalno informativni materijal Grada Beograda i u njoj se navodno objašnjava građanima da je budžet za 2020. godinu ‘rekordni’ i navode detalji kako će ta sredstva biti potrošena, ali je zapravo reč o propagandi jedne partije o trošku svih Beogradjana“, prenela je Narodna stranka.

Jovanović je dodao da je pored spornog naslova brošure, i letimičnim pogledom na sadržinu jasno da je reč o običnom stranačkom pamfletu, u kojem je „objašnjeno“ samo 10 odsto iznosa na rashodnoj strani budžeta, a da tekst pritom sadrži i brojne netačne informacije.

„U tom pamfletu je, na primer, navedeno da će Grad u 2020. godini kupiti još 100 dizel autobusa, što je sam zamenik gradonačelnika Goran Vesić naknadno porekao. Ko laže, Vesić ili brošura“, upitao je Jovanović.

„Ovakav dokument nas vraća na ključno pitanje odborničke grupe SZS vlasti – na šta trošite ta ‘rekordna’ sredstva, jer građani od toga ama baš ništa nemaju“, dodao je Jovanović.

On je istakao da je štampanje i slanje takvog pamfleta na račun Grada Beograda, a pod imenom stranačke liste i sa lažnim informacijama, direktna zloupotreba javnih sredstava i kršenje zakona.

„Ovo je samo još jedan primer kako vladajuća stranka poštuje zabranu funkcionerske kampanje i nova potvrda da je bojkot jedini pravi odgovor na ovakvu praksu“, zaključio je Jovanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...