Novi okršaj Trampa i Pelosi: On odbio da se rukuje, ona mu pocepala govor

130

Uoči svog govora o stanju nacije, američki predsednik Donald Tramp ignorisao je predsedavajuću Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi, odbivši da se rukuje sa njom. Pelosijeva je kasnije pocepala papir sa govorom koji je dobila od Trampa.

Tramp je Pelosijevoj pružio kopiju govora o stanju nacije, ali je sa prezrenjem odbio ispruženu ruku vodeće političarke Demokratske stranke u Kongresu pošto se prvi put susreo sa njom od sastanka u Beloj kući pre četiri meseca.

Prema navodima Rojtersa, Pelosijevu je iznenadio Trampov čin. Pomoćnici Trampa i Pelosijeve kažu da njih dvoje nisu razgovarali još od prošlog oktobra kada je visokopozicionirana političarka Demokratske stranke napustila sastanak sa predsednikom SAD.

Umesto uobičajenog predstavljanja predsednika rečima „velika privilegija i posebna čast“ Pelosijeva je Trampa najavila Kongresu samo sa „predsedsednik Sjedinjenih Država“.

Na kraju Trampovog obraćanja koje je trajalo osamdeset minuta, Pelosijeva je ustala i pocepala kopiju govora koju ju je dobila od Trampa.

Pelosijeva je rekla novinarima da je to bio uljudan čin, ako se ima u vidu alterantiva.

„Njena mržnja prema Trampu ju je zaslepela u skladu sa njenom odbojnom prirodom i njenim elitističkim držanjem“, napisala je na Tviteru Trampova portparolka zadužena za izbornu kampanju Kejli Mekenej.

Trampa u 16 časova po lokalnom, odnosno u 22 časa po srednjoevropskom vremenu očekuje glasanje U Senatu o opozivu povodom optužbi da je zloupotrebio vlast i Kongres.

Izvor RTS
Loading...