Etički odbor DS doneo preporuku da Gordana Čomić bude isključena iz stranke

106

Etički odbor Demokratske stranke doneo je preporuku da poslanica Gordana Čomić bude isključena iz stranke, a o toj preporuci odlučivaće Izvršni odbor i Predsedništvo stranke, saznaje N1.

Etički odbor DS večeras je zasedao povodom pojavljivanja poslanice te stranke Gordane Čomić na sednici u Skupštini Srbije, rekao je prethodno predsednik DS Zoran Lutovac u emisiji 360 stepeni na N1.

„Odbor će predložiti neke mere u skladu sa statutom, disciplinski postupak koji će utvrditi koja bi bila mera koja bi se preduzela“, pojasnio je on.

U skupštinskoj sali, nakon više meseci, pojavila se poslanica DS Gordana Čomić, koja je tako prekinula bojkot. Predsednica Skupštine Maja Gojković u dnevni red uvrstila je i dva zakonska predloga Gordane Čomić o većem učešću žena na izbornim listama.

Lutovac kaže da je to flagrantno kršenje odluka DS.

„To je ne samo nepoštovanje odluka DS, već i članova DS i svih onih koji su ogromnom većinom doneli odluku o bojkotu. Taj čin je samostalan čin i ne može se smatrati da je to doneto u ime DS“, istakao je on.

Lutovac je rekao da je Čomić kao narodna poslanica izabrana na listi DS, po statutu DS i dužna je da sprovodi politiku DS.

„S druge strane, Ustav kaže da su poslanici vlasnici svog mandata, a Ustav je jači od statuta jedne stranke, ona je to mogla da učini u svoje ime, ali ne i u ime DS“, zaključio je on.

Kako je rekao, Čomić se jasno opredelila da vodi samostalnu politiku, a ne politiku stranke.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...