Evakuisano 20 osoba, među njima petoro dece, jedna osoba preminula kod Sjenice

129

Tokom protekle noći, na putu Novi Pazar – Sjenica, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Pazar evakuisali su 20 osoba iz zavejanih automobila, među kojima je bilo petoro dece, a pretragom terena pronađeno je beživotno telo starijeg muškarca u jednom zavejanom automobilu, saopštio je MUP Srbije.

U mestu Zarožje kod Bajine Bašte, vatrogasci-spasioci su intervenisali prilikom oslobađanja vozila iz snežnih nanosa, dok su na Ignjevači u Mokroj Gori evakusiali petoro dece iz zavejanog autobusa, navedeno je u saopštenju.

Kako javlja agencija Beta, iz automobila koji je posle više sati ostao bez goriva, zavejanom na putu Duga Poljana – Sjenica, spasena je majka sa četvoro dece, a prema prvim informacijama, njihovo zdravstveno stanje je dobro.

Rano jutros, u automobili Lada Niva, u reonu sela Sušica nadomak Sjenice, pronađeno je beživotno telo starijeg muškarca. Još nije poznat uzrok smrti.

Problemi na putevima: Olujni vetar nosi sneg, auta zavejana, saobraćaj prekinut (VIDEO)

 

U mestu Varda kod Kosjerića, vatrogasci-spasioci su evakuisali osam osoba iz zavejanih područja i oslobodili pet vozila iz snežnih nanosa.

Zbog snežnih nanosa i neprohodnih puteva, na teritoriji opštine Crna Trava proglašena je vanredna situacija.

Nakon gotovo 15 sati, sneg je na Pešterskoj visoravni jutros prestao da pada, a smirio se i vetar koji je pravio ogromne probleme i otežavao rad na čišćenju puteva.

Nadležni najavljuju da su ekipe od jutros na terenu i da povoljne vremenske prilike koriste da očiste prioritetne putne pravce.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...