Uhapšen visoki zvaničnik MUP-a na Kosovu

101

Kosovska policija potvrdila je da su, pored dvojice inspektora u Departmanu za gonjenje krivičnih dela ekonomskih kriminala i korupcije, pritvorene još dve osobe, jedan visoki zvaničnik kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova i građanin iz Kačanika.

Dvojica inspektora ekonomskih krivičnih dela, Lavdim Osmani i Ljutfi Mendjići uhapšeni su juče zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

Akcija je nastavljena i danas kada je pritvoren jedan visoki zvaničnik MUP-a, čiji identitet nije objavljen danas, na konferenciji za novinare kosovske policije.

Direktor departmana za istrage Riza Šilova je izjavio da je zbog kriminalnih aktivnosti uhapšen visoki zvaničnik MUP-a.

„Na žalost se ispostavilo da su u ovoj aktivnosti bili uključeni i policijski zvaničnici. Sem njih uhapsili smo i jedno lice iz Kačanika. Visoki zvaničnik MUP-a je dugo bio pod istragom i protiv njega je podneta krivična prijava“, kazao je Šilova.

Portal insajderi.com, specijalizovan za izveštavanje o korupciji je obavio da je Osmani, kao šef odeljenja za istrage krivičnih dela ekonomske i korupcionaške prirode, bio na čelu grupe koja je od mnogih osumnjičenih primala mito kako bi zatvarao istrage za krivična dela iz oblasti ekonomskog kriminala.

Isti portal je objavio da je visoki zvaničnik MUP-a koji nije identifikovan na konferenciji za medije zapravo šef inspektorata u Agenciji civilne registracije pri MUP-u Kosova Arben Mustafa.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...