LSV: Šešelj će pre ili kasnije ići u zatvor i biti osuđen na večnu sramotu

266

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas, povodom izjave lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja da mu je žao što lider LSV Nenad Čanak nije poginuo u saobraćajnoj nesreći 2000. godine, da oni to Šešelju ne žele, već su sigurni da će završiti na „dugačkoj robiji i na djubrištu istorije i večnoj sramoti“.

„Šešelj je sinoć rekao da bi voleo da je Nenad Čanak poginuo 2000. godine. Mi Šešelju i njegovim pomogačima to ne želimo. Naprotiv. Zato što smo sigurni da će pre ili kasnije biti u zatvoru za sva zla koja su naneli ovoj zemlji, ovom društvu, ali i čitavom regionu. I bilo bi pravedno da ta robija bude duga, a da zatim ode tamo gde mu je mesto na djubrište istorije i u večnu sramotu“, navedeno je u saopštenju.

LSV je dodala da je velika sramota na obrazu Srbije činjenica da Vojislavu Šešelju, koji je osudjen za ratne zločine, nije oduzet poslanički mandat uprkos zahtevima LSV-a.

„Još je veća sramota što nema državnih organa i institucija koje bi zaustavile mržnju koju prosipa i što mu se ćutke dozvoljava da kupi kuću u Hrtkovcima, podgreva nestabilnost u regionu, vredja i preti ženama, ismeva mrtve političke protivnike i novinare, a sinoć i u Novom Sadu ponovo negira Srebrenicu“, istakla je LSV.

Navodi se da se sinoć na društvenim mrežama „pojavila Šešeljeva fotografija sa Goranom Davidovićem Firerom“.

„To nije nikakvo čudo. Vodja zabranjenog ‘Nacionalnog stroja’ i čovek koji je hteo da u Novom Sadu slavi Himlerov rodjendan je prirodni saveznik Vojislava Šešelja. Njihova zajednička fotografija u Novom Sadu pokazuje ono što smo i znali da se fašisti udružuju. LSV je bila i biće tu da im se suoprostavi“, dodaje se u saopštenju.
Ostale fotografije uz tekst

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...