Vesić u obilasku radova: Most na Adi nije bio završen

117

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji Bulevara Patrijarha Pavla i rekao da se u drugoj fazi radova, do marta 2021. godine, radi deonica od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića, kojom se proširuje postojeća saobraćajnica sa po dve trake u oba smera sa tramvajskom prugom po sredini, prenosi Beoinfo.

On je istakao da će ceo potez od Rakovice do Mosta na Adi biti povezan biciklističkom stazom.

Vesić je rekao da bi se Rakovica i ovaj deo Beograda spojio sa Mostom na Adi i proširio Bulevar, pre dve godine je moralo da se izmesti korito Topčiderske reke.

“Uradili smo za reku novo korito, a na nekadašnjem njenom mestu smo dobili prostor za dve saobraćajne trake i tramvajsku bašticu u sredini. Uradili smo i novi most u Ulici Pere Velimirovića i sada je na redu povezivanje od te ulice do Mosta na Adi. Koristiće se železnički koridor i nećemo ulaziti u park kako bi on bio potpuno sačuvan”, naveo je on.

Vesić je dodao da se na ovom mestu rade teški poslovi, kao što su zamena podtla, postavka četiri kilometra šina i elektrovodova, novog javnog osvetljenja i devet kilometara vodovodnih i kanalizacionih cevi.

Prema njegovim rečima, potrebno je završiti i tramvajsku vezu do okretnice u Rakovici za šta će Direkcija za građevinsko zemljište ove godine raspisati tender za idejno rešenje.

“Ovaj Bulevar je veza između mosta na Adi i mosta na Adi Huji koji počinje sa gradnjom 2021. godine i on će biti unutrašnja obilaznica, te će sve ulice, kao što su Pere Velimirovića, Borska, Crnotravska, Save Mačkovića i druge, biti rađene u četiri trake. U toku ove godine radi se projektovanje za Pere Velimirovića, moguće je da ćemo ove godine početi i da je radimo”, poručio je zamenik gradonačelnika i dodao da će ova magistralna tangenta biti rađena u delovima.

Govoreći o benefitima koje će doneti ovaj veliki projekat, Vesić je istakao i da će se izgraditi biciklistička staza koja će omogućiti ljudima da iz centra Rakovice biciklom dođu preko Mosta na Adi do Ade Ciganlije.

Na Topčiderskoj reci postoji most koji su „Železnice Srbije” poklonile Gradu Beogradu i on će biti sređen i koristiće se za biciklistički saobraćaj. Tako će svi oni koji žele, a sve ih je više, moći da iz Rakovice biciklom dođu do Ade Ciganlije ili Novog Beograda, rekao je on.

Vesić je podsetio da Most na Adi nije bio završen i da je bilo potrebno dosta priključnica izgraditi kako bi bio funkcionalan.

“Da bi ovaj most potpuno bio funkcionalan moraćemo da izgradimo i tunel ispod Topčidera, koji će povezivati Autokomandu i Topčider. To sve govori koliko je još potrebno ulaganja u ovaj most i koliko je on bio nezavršen”, zaključio je zamenik gradonačelnika.

Radove su obišli i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milisav Miličković, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i izvršni direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Radomir Vujadin.

Izvor Beoinfo
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...