Haljimi: U novoj optužnici Silvana Arsović optužena za saizvršilaštvo u ubistvu Olivera Ivanovića

74

Prema novoj optužnici u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koja je dostavljena odbrani, nekadašnja saradnica Ivanovića, Silvana Arsović, optužena je za saizvršilaštvo u delu ubistva, potvrdio je za KoSSev advokat jednog od optuženih Marka Rošića, Mahmut Haljimi, uoči pripremnog ročišta na kojem će se optuženi izjasniti o krivici.

Naveo je i da je tužilac Sulj Hodža, koji je optužnicu protiv šestoro osumnjičenih podigao, otišao u penziju.

Pripremno ročište pred suđenje optuženima za umeštanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića održaće se danas.

Prethodno je 30. decembra odloženo, jer je dva dana ranije tužilac Sulj Hodža dostavio novu, izmenjenu optužnicu koja nije bila prevedena na srpski.

Do sada je više advokata potvrdilo da su nove optužnice sada dostavljene odbrani, prenosi KoSSev.

Uz dokumeta koji su ujedno dostavljeni na CD-u, njima je ukupno prosleđeno čak više od 12.000 stranica, potvrdio je za KoSSev advokat jednog od optuženih Marka Rošića, Mahmut Haljimi.

Haljimi, kaže da se prema novoj optužnici, bivša saradnica Olivera Ivanovića, Silvana Arsović, sada tereti za „saizvršilaštvo u delu ubistva“, da je to jedina izmena, kao i da su ostale izmene u odnosu na prethodnu samo „kozmetičke“.

„Nema izmene nikakve u optužnici. Jedina novina u novoj optužnici je da je saradnica pokojnog Olivera ubačena kao saizvršilac u delu ubistva Ivanovića, ništa više nema“, rekao je  Haljimi.

Izvor KoSSev
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...