Optuženi za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića izjasnili se da nisu krivi

43

Prvo saslušanje pred suđenje optuženima za umeštanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, održano je danas. Prethodno je 30. decembra odloženo, jer je dva dana ranije tužilac Sulj Hodža dostavio novu, izmenjenu optužnicu koja nije bila prevedena na srpski.

Svi optuženi u slučaju pomaganja u ubistvu Olivera Ivanovića izjasnili su se da nisu krivi za optužbe koje im tužilaštvo stavlja ne teret na današnjem ročištu U Osnovnom sudu u Prištini.

Osumnjičeni policajci Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, načelnik policije za krvne delikte u Kosovskoj Mitrovici Rade Basara i sekretarica u stranci Olivera Ivanovića Silvana Arsović izjasnili su se da „nisu krivi“ za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića na današnjem pripremnom ročištu.

Tužilac je, čitajući optužnicu, naveo da je za ubistvo Olivera Ivanovića „odgovorna kriminalna grupa predvođena Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radojičićem“.

Tužilac tvrdi da su optuženi učestvovali u aktivnostima te grupe i da su pomagali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Ročište je održano po novoj, dopunjenoj optužnici tužilaštva.

Osumnjičeni se terete za krivična dela, kao što su „učešće ili organizovanje kriminalne grupe“, zatim „zloupotreba službenog položaja“, „pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva“, „otkrivanje službene tajne“ i „manipulacija dokazima“.

Advokati optuženih imaju rok od mesec dana na prigovor optužnice, nakon čega će sudija odlučiti da li će pokrenuti sudski proces.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...