Preporuka za privremenu obustavu rada vrtića i škola u Vojvodini

173

Pošto je intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio je obustavu rada u školskim i predškolskim ustanovama.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković rekao je za RTS da je vanredni raspust u školama i obustava rada u vrtićima za naredni period preporučena kako bi se smanjila stopa incedence virusa koja je veoma visoka u pet okruga u Vojvodini.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o svemu je obavestio Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i na osnovu procene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložio meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

„Zbog povećanog broja akutnih respiratornih infekcija ovu meru smo predložili republičkom Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu prosvete“, naveo je Gojković.

Rekao je da očekuje pozitivan odgovor od ta dva ministarstva, dodajući da u tom slučaju đaci u Vojvodini od sledećeg utorka neće ići u školu.

Gojković je istakao je da će sutra Institut za javno zdravlje „Batut“ obaviti procenu i za škole i vrtiće u centralnoj Srbiji o čemu će odluku doneti ministar prosvete Mladen Šarčević.

Zimski raspust za đake u Vojvodini trajao je od, 23.12. 2019. do 14.1.2020. godine, dok su školarci u centralnoj Srbiji na raspustu do 18 februara.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...