Nastavlja se suđenje Babićevom vozaču za udes na naplatnoj rampi Doljevac

122

U Osnovnom sudu u Nišu danas će biti nastavljeno suđenje vozaču „Koridora Srbije“ Dejanu Stanojeviću.

Sudi mu se zbog sumnje da je 31. januara prošle godine službenim automobilom izazvao nesreću na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je stradala Stanika Gligorijević (52), dok je još pet osoba povredjeno, a među njima i direktor Koridora Zoran Babić.

Stanojević se na prvom ročištu, održanom 22. novembra, izjasnio da delimično priznaje odgovornost jer je brzo vozio, ali i da je udes i posledica poledice, klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

Do nesreće je došlo, kako se navodi u optužnici, kada je Stanojević, upravljajući „škodom superb“ pri brzini od 93 kilometra na čas udario u „opel astru“ koja je bila zaustavljena zbog plaćanja putarine, usled čega se ona odbila i udarili u zadnji deo „folksvagen pasata“ koji je napuštao rampu.

Tužilaštvo je zatražilo da se Stanojeviću izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu u istom periodu bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

Stanojević na prvom ročištu nije odgovorio na najveći broj pitanja sudije Miška Radivojevića i advokata Bože Prelevića, odnosno odgovarao je da ne zna ili da se ne seća.

Njegov branilac Slavoljub Milošević je zahtevao da se sprovede meteorološko veštačenje sa obrazloženjem da na naplatnoj rampi Doljevac ima magle i kada je nema na ostalim mestima na autu – putu.

Takođe, on je zahtevao da se od meteoroloških službi uzmu podaci o temperaturi vazduha, ali i pri tlu u vreme nesreće kako bi argumentovao tvrdnju da je kolovoz bio pod ledom.

Advokat oštećenih Božo Prelević insistirao je da se sudu dostavi snimak sigurnosne kamere koji pokazuje šta se događalo na naplatnoj rampi posle udesa, kako bi se videlo ko je zapravo vozio „škodu“.

Prelević je po izlasku iz sudnice novinarima kazao da u snimku sa naplatne rampe koji su „Koridori Srbije“ dostavili tužilaštvu „neobjašnjivo“ nedostaju delovi snimka iz čega se vidi da je snimak montiran i „pretumban“.

On je rekao da je tužilac šest puta tražio od „Koridora Srbije“ kompletne snimke i da oni nisu dostavljeni.Prelević je dodao da sumnja da je okrivljeni vozio „škodu superb“, u suprotnom bi „Koridori Srbije“ dali snimke, jer ne bi imali šta da kriju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...