Zoran Babić prvi put na suđenju posle nesreće u Doljevcu: Spavao sam, ne znam šta se desilo tad

700

Nekadašnji direktor Koridora, Zoran Babić se danas prvi put pojavio na suđenju u Nišu nakon saobraćajne nesreće od 31. januara prošle godine.

Tada je njegov vozač, Dejan Stanojević, na naplatnoj rampi Doljevac službenim automobilom izazvao udes u kom je stradala Stanika Gligorijević (52).

U nesreći je još pet osoba povređeno, a među njima i direktor Koridora Zoran Babić.

“ Želeo bih da izjavim najiskrenije saučešće porodici Stanike Gligorijević. Kada bih mogao da vratim vreme najradije bih da taj 31. januar nije ni postojao“,  rekao je Babić koji je ispitan u ulozi svedoka.

On je rekao da je u trenutku nesreće spavao na zadnjem sedištu kada ga je probudilo kočenje njegovog vozača. Zadržao se tada rukama za prednje sedište kada je osetio bol u nozi. Ne seća se tačno ko je prvi otvorio vrata njihovog automobila. Seća se da ga je Dejan pitao da li je dobro, kao i da je uspeo da pomeri prste na rukama da se uveri da je dobro. Od intenzivnog bola ne seća se šta je bilo posle. Osvestio se u kolima Hitne pomoći i tada je pozvao porodicu da javi za nesreću.

U januaru 2019. jedna osoba je poginula, a pet je povređeno kada je „škoda superb“ beogradske registracije u punoj brzina naletela na „opel astru“ koja je stajala kod naplatne rampe i odbacio ga na „pasat karavan“.

Zoran Babić, je tada zadobio prelom butne kosti i lumbalnog pršljena.

Stanojević se na prvom ročištu, održanom 22. novembra, izjasnio da delimično priznaje odgovornost jer je brzo vozio, ali i da je udes i posledica poledice, klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

Do nesreće je došlo, kako se navodi u optužnici, kada je Stanojević, upravljajući „škodom superb“ pri brzini od 93 kilometra na čas udario u „opel astru“ koja je bila zaustavljena zbog plaćanja putarine, usled čega se ona odbila i udarili u zadnji deo „folksvagen pasata“ koji je napuštao rampu.

Tužilaštvo je zatražilo da se Stanojeviću izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu u istom periodu bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

Izvor Telegraf, Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...