Niš: Lopovi ukrali kablove sa trafostanice i bez posla ostavili 500 radnika

133

Nepoznati lopovi u Nišu ukrali su kablove pod naponom između gradske i fabričke trafostanice na Bulevaru 12. februara zbog čega je drugi dan bez posla 500 radnika tri niške firme – MING Kovačnice, Jugoimpeksa i Skretnice.

Direktor MING Kovačnice Nemanja Madžarević rekao je da se krađa dogodila u sredu oko 14 časova.

„Najpre smo mislili da je kvar u pitanju, pa smo zvali Elektrodistribuciju da ga otkloni. Međutim, ispostavilo se da su ukradena tri bakarna voda dužine po 50 metara. Vrednost tog bakra ne prelazi 200 evra, a mi trpimo štetu od najmanje 10.000 evra dnevno“, istakao je Madžarević.

On je kazao da predstavnici ta tri preduzeća pokušavaju sa Elektrodistribucijom da se dogovore oko postavljanja novih kablova, ali da dogovor još nije postignut jer je postavljeno pitanje nadležnosti, odnosno da li je to posao Elektrodistribucije ili fabrika.

„Činimo sve da to što pre rešimo da bi radnici ponovo mogli da rade. Danas imamo u gostima i poslovne partnere iz ‘Audija’, ne znam kako da im objasnimo zbog čega nemamo struju i zbog čega ljudi sede i stoje u pogonima“, rekao je Madžarević.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da je u toku istraga o krađi kablova i da je o tom događaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...