Obradović: Opozicija da odbije da organizuje izbore, “šah-mat” za vlast

310

Predsednik Dveri Boško Obradović apelovao je na vlast u Šapcu, Čajetini, Paraćinu i Starom gradu da ne izađe na lokalne izbore i da, iz solidarnosti, odbiju da ih organizuju u tim mestima kako bi oni bili odloženi sve dok ne bude fer uslova za njih.

„Neka (gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać) kažu: ‘Mi nemamo problem da izađemo, mi ćemo pobediti kad budu održani. Ali, nije pošteno da samo mi imamo uslove za izlazak na izbore'“, kazao je Obradović.

Obradović je istakao da vlast ne može „da uhapsi četiri grada ili opštine i sve zaposlene u njima“, kao i sve građane koji će doći da ih brane.

Zbog odbijanja lokalne vlasti da održi izbore, obrazlaže on, izbori najavljeni za 26. april zakonski bi morali da budu odloženi.

„Ta mesta treba da se solidarišu sa svima nama na lokalu, treba da proglase slobodne opštine i gradove sve dok ne bude bilo uslova za poštene izbore. Samo predlažem da zadržimo jedinstvo. To bi bio šah-mat za vlast“, rekao je on.

Ocenio je da Dveri u Čačku imaju mogućnost da izađu na izbore i pobede, ali da to neće učiniti zbog solidarnosti sa delom opozicije koji je najavio bojkot predstojećih izbora.

Govoreći o kampanji bojkota izbora, Obradović je najavio tribinu koja će biti održana 19. februara u Kragujevcu.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...