Napadnut doktor Hitne pomoći u Bujanovcu, lomili stakla i vrata ordinacije

91

Dežurni lekarHitne pomoći u Bujanovcu napadnut je u četvrtak uveče zato što je rekao da u tom trenutku nemaju slobodan sanitet za transport, objavile su Južne vesti.

Iz Hitne kažu da je slučaj prijavljen policiji, koja se do sada nije oglasila.

Saša Arsić, glavni tehničar u Hitnoj, koji je bio prisutan dok se sve dešavalo, ispričao je za Južne vesti da su dvojica muškaraca, kako tvrdi, vidno pijani, oko 21 sat doneli trećeg čoveka koji je bio u komatoznom stanju.

„Primili smo smenu u 20 sati, imali negde oko tridesetak pacijenata do napada, minut pre nego da dođu, dovedena su dva pacijenta u kritičnom stanju kojima smo ukazivali pomoć. Pošto nismo imali krevet, čoveka kog su doneli smo uneli u lekarsku ordinaciju i njemu je doktor krenuo da ukazuje pomoć, a mi se posvetili pacijentima koji su došli pre toga“, prepričava Arsić.

Kada je čuo galamu iz lekarske ordinacije, ušao je i zatekao pratioca pacijenta kako gađa doktora Mejdija Zećirija izgužvanim uputom u lice i kreće ka njemu stegnutom pesnicom da ga udari.

„Pošto je više puta udario pesnicom u sto, prišao sam, stao između njih dvojice i pokušao da sprečim incident. Pomogao mi je vozač Isufi. Pratioci pacijenta su šutirali vrata hitne pomoći, vrata ordinacije, polomili vrata, polomili stakla. Odmah smo zvali policiju koja je brzo došla i sprečila veći incident“, kaže Arsić.

Dodaje da je prošle nedelje taj isti čovek napao medicinsku sestru koja je slučaj takođe prijavila policiji. Kaže da se kod njih na poslu takve stvari dešavaju često, zbog čega smatra da lekari i medicinsko osoblje treba da dobiju status službenog lica.

„Nije ovde u pitanju nacionalnost, ja sam srpske, doktor albanske nacionalnosti. U pitanju je kultura pacijenata i razumevanje prema prioritetima. Trebalo bi da imamo zaštitu i napokon dobijemo status službenog lica, pogotovo radnici Hitne, jer više puta moramo da ulazimo bez naloga za pretres, nekad moramo da razvalimo vrata, ako nemamo status ovlašćenog službenog lica neko može da nas tuži“, zaključuje Arsić.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, napadači su privedeni i određeno im je zadržavanje do 30 dana, ali zvaničnih informacija iz policije o tome za sada nema.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...