Novi članovi REM-a – Slobodan Cvejić i Višnja Arandjelović

61

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su Slobodana Cvejića i Višnju Arandjelović za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

U današnjoj raspravi o kandidatima se nije govorilo, ali su njihove bografije dostavljene poslanicima i novinarima.

Doktor sociologije Slobodan Cvejić izabran je na predlog nadležnog odbora Skupštine AP Vojvodine, redovni je profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

On je na predstavljanju odboru ranije rekao da je radio brojna istraživanja o medijima, razvoju demokratije i institucija, da učestvuje u međunarodnim projektima, a radio je i u nekim vladinim telima kao što su odbori za obrazovanje i za saradnju sa UNESKO-m.

Novinarka Višnja Aranđelović izabrana je na predlog Udruženja novinara Srbije, radi u Politici i specijalno se bavi medijskim temama.

Aranđelović je članica komisije saveta za štampu, a najviše je, kako je ranije istakla, zanima etika, primena standarda i poštovanje novinarskog kodeksa.

Za ova dva kandidata glasalo je po 129 poslanika, a njihovim izborom Savet REM-a će biti kompletiran.

U skupštinskoj raspravi poslanici o kandidatima nisu rekli gotovo ni reč, ali su mnogi izrazili nadu da će REM u kompletnom sastavu raditi bolje i da će uspeh REM-a zavisiti od integriteta, profesionalizma i nezavisnosti svih članova Saveta.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...