Od Užica 20.000 maski za kineski grad Harbin

61

Grad Užice uputio je paket humanitarne pomoći u kineski grad Harbin sa 20.000 zaštitnih maski koje će im pomoći u zaštiti od korona virusa, obajavljeno je na sajtu ovog grada.

Grad Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne, obzirom da je pobratim sa gradom Harbinom, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i podsetio da je  Harbin Užicu nedavno donirao oko 300 hiljada evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i jednog parka, koji je  nazvan „Park prijateljstva“.

„Imamo i veoma dragu kinesku prijateljicu Lindu Vong koja je donirala 340.000 evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj“, istakao je gradonačelnik.

Sve su to razlozi, naglasio je, da ponudimo pomoć gradu Harbinu u onome što im je neophodno u suočavanju sa velikim problemom vezanim za korona virus.

“ Oni su nam rekli da bi od najveće pomoći bilo da im obezbedimo 20 hiljada zaštitnih maski. Juče smo 20 hiljada najkvalitetnijih maski, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji, poslali za Harbin. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom, koje je inicirao naš predsednik“, rekao je Petković.

Pomoć je upućena na osnovu preporuke Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da svako ko je u mogućnosti pokuša da pomogne prijateljskom kineskom narodu u borbi sa epidemijom korona virusa, navodi se na sajtu grada Užica.

Izvor sajt grada Užica
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...