Podignuta optužnica za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

104

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora Pernića (35), iz sela Jabukovac, i Maje B. (25), iz susednog Dupljana zbog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u selu Velja Vratna, 7. avgusta prošle godine, pišu Večernje novosti.

Perniću, koji je priznao zločin, na teret se stavlja krivično delo teškog ubistva, a protiv Maje B. saučesništvo u zločinu, jer je, u nastavku istrage, opušak cigarete, sa njenim DNK, pronađen na mestu zločina, navode Večernje novosti.

Podsetimo, salaš ove porodice nalazi se između sela Jabukovac i Vratna.

Ako se proglase krivim, njima preti kazna i do 40 godina zatvora, zbog svireposti prilikom izvršenja strašnog zločina na salašu Kazimirovića, navodi ovaj list.

Pernić je odmah priznao zločin, ali je kasnije promenio iskaz, tvrdeći da je sve organizovala Maja B. jer su, navodno, Kazimirovići imali para. Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu. Međutim, posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vođeni između Maje i Davora, ova žena je puštena da se brani sa slobode, jer tu nisu pronađeni čvrsti dokazi koji bi nju povezali sa zločinom

Novosti navode da za tri dana ističe šest meseci otkako se Davor nalazi u istražnom zatvoru. Da se do tog datuma ne podigne optužnica, po zakonu, on bi morao da bude pušten da se brani sa slobode, prenose Novosti.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...