Biljana Stojković poručila na protestu u Beogradu: Znamo zašto treba bojkotovati izbore (VIDEO)

76

Protesti koji se održavaju svake subote poslednjih više od godinu dana, održavaju se i večeras na platou ispred Filozofskog fakulteta pod nazivom „Putevima Vesićevih ruševina“.

Proteste treći put organizuje „Građanski otpor“, nakon što su se iz organizacije povukli aktivisti „1 od 5 miliona“.

Okupljenim građanima  obratila se profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković.

“ Dragi prijatelji, još jedna subota je pred nama i ponovo protest, naš protest. Imajte na umu da je ovo protest za bojkot izbora, mi građani znamo zašto bojkotujemo jer naš glas ne vredi ništa. Nećemo na izbore na kojima smo unapred nula, gde se naš glas ne čuje. Ovo je naš građanski protest,  ima političku pozadinu a to je bojkot“, kazala je Stojković otvarajući skup.

Svake subote, dodala je ona,  imamo teme koje obrađujemo, obraćaju nam se ljudi koji su ostali bez posla, krova naf glavom, svi oni koji su se napatili.

 

„Danas smo se odlučili, u dogovoru s vama, da posetimo simbole korupcije, a to su rupe, radovi vredni milione evra koji ne vrede ništa. Posekli su nam drveće, guše nas vazduhom, lome nam noge rupama po kojima hodamo“,  kazala je Stojković.

Urbanista Marin Krešić je ukazao da je Beograd posle skoro dva veka od donošenja Ustava dočekao da ga vlast krši i da ruši grad.

 

“ Čestitam vam Dan državnosti. Čisto da se posetimo, pre 200 godina donet je ustav. Posle dva veka smo dočekali da vlasti krše ustav i ruše grad. Ko ruši grad? Interesna grupa koja stoji iza niza projekata, to je velika grupa koja mrzi Beograd i uništavaju ono što su nam drugi ostavili. Kako ga ruše i zašto? Tri su razloga: neskrivena korupcija na tenderima i nepotrebne rekonstrukcije, drugi su mahinacije grupa “zadrugara” koji seku drvorede i otvaraju lokacije za prijatelje i treći su “investicije” u centru grada. Neke moje kolege u tome učestvuju i zbog toga mi je posebno žao. Grupa mladih neprekidno protestuje zbog toga i niko na to ne obraća pažnju“ – naveo je Krešić.

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...