Stefanović na protestu u Kragujevcu: Srbija ima 170 Sandokana, misliti na državu

75

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović pozvao je građane na bojkot predstojećih izbora i naveo da će posle povratka slobode u Srbiju „megdan sa naprednjačkom aždajom“ biti dobijen.

On je uputio poruku i liderima gradova koji još razmišljaju o izlasku na lokalne izbore, poručujući da Srbija ima 170 Sandokana, i da ne treba da misle na sebe već na celu državu i narod.

„Izbori podrazumevaju da znate za koga i zašto glasate, da znate ko šta hoće da uradi i za šta se zalaže. Izbori podrazumevaju da ste slobodni u svom izboru. Mi to danas u Srbiji nemamo“, ocenio je on.

Naveo je da do slobodnih izbora može doći jedinstvenim delovanjem kroz proteste, blokade, pritiske izvan „lažne Skupštine“.

Stefanović je uputio poruku i liderima gradova koji još razmišljaju o izlasku na lokalne izbore.

„Nema danas u Srbiji jednog Sandokana, ima 170 Sandokana u 170 zarobljenih opština. Niko nema prava da misli o sebi, već o celoj državi i celom našem narodu. To je dužnost svih nas u ovoj zemlji“, poručio je Stefanović, aludirajući na izjave gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, koji je rekao da bi za građane Šapca bila izdaja prepustiti taj grad Sandokanu.

Novinar Srđan Škoro istakao je da je reč bojkot „razorila sve“ i pokazuje „sa kim imate posla“ kada se izgovori.

„Na pomen reči bojkot, nije čudno što se vređa vlast, nego je čudno što se vređaju ljudi koji se predstavljaju kao opozicija i koriste priliku da za sebe nešto izbore na ovim lažnim, prevarantskim izborima, kao i cela ova vlast“, rekao je Škoro.

Lider omladine Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić kazao je da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomen bojkota „diže kosa na glavi“.

„Bojkotovaćemo ovo ludilo, izdržaćemo i pobedićemo“, istakao je Simić.

Najavljeno je da će se 19. februara na protestu na Đačkom trgu u tom gradu učestvovati predstavnici opozicionih partije okupljenih oko ideje bojkota. Stefnović je najavio da će svi lideri iz Saveza za promene doći na konvenciju u Kragujevac koja će označiti početak kampanje za bojkot izbora.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...