Tadić: Situacija u BiH više nego opasna po region

127

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je situacija u Bosni i Hercegovini i više nego opasna po region, i da je posledica vlasti nacionalističkih lidera u čitavom regionu, ali i velikih grešaka međunarodne zajednice u BiH.

Tadić je za list Danas rekao da poslednjih osam godina postoji „erozija svega pozitivnog“ što bi smirilo regionalne tenzije i dodao da se ponovo preti dezintegracijama postojećih država i „zvecka oružjem u potaji“.

„Region biva opterećen sukobima i što u krajnjem ostaje ključni argument za evropske političare koji se protive proširenju, da odbiju zemlje Zapadnog Balkana za punopravno članstvo u EU“, rekao je Tadić.

Lider SDS je, povodom izjava ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o Crnogorcima, naveo da su to krivična dela koja izazivaju međunacionalnu mržnju i sukobe.

„Posebno ističem da su njihove izjave socijalno i politički opasne, jer predstavljaju presedan koji onda može da se primeni i na pripadnike svih drugih nacionalnih manjina“, ocenio je on.

Tadić je naveo da nije bilo dovoljno izvinjenje Lončara, već da da je trebalo da bude smenjen.

Izvor Beta/Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...