VIP Sekjuriti tvrdi: Ne štitimo objekte MUP-a, već njihovo okruženje

81

Konzorcijum „V.I.P. Security d.o.o.“ je saopštio da nije tačno da njegovi zaposleni štite objekte Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, „već štite perimetar objekata koji se tiču parking-prostora, ulaza i izlaza…, propuštanje vozila, dok samu unutrašnjost objekata i dalje čuvaju pripadnici MUP-a“.

U saopštenju se navodi da takođe nisu tačni navodi u medijima da se cena angažovanja „nakon davanja Ponude konzorcijuma koji je učestvovavao u Javnoj nabavci povećala za 100,00 dinara pre potpisivanja Ugovora“ s Ministarstvom o tome.

Po navodima „V.I.P. Security“, „u Ugovoru o javnoj nabavci koji je potpisan na osnovu Okvirnog sporazuma, MUP-ov broj 07 br. 404-JN-335/19 od 04.12.2019. u članu 2. između ostalog se definiše i cena radnog sata koja iznosi 490,00 dinara po radnom satu, bez obračunatog PDV-a“.

U saopštenju se navodi i da „u okviru konzorcijuma posluju firme koje imaju višegodišnje iskustvo i praksu u radu s ministarstvima unutrašnjih poslova širom Evrope, koji se ogledaju u ‘outsourcingu’ poslova, ne samo u pružanju usluga privatnog obezbeđenja…, već se bave i poslovima koji po svojoj prirodi ne predstavljaju suštinu policijskog posla, među kojima su izdavanje ličnih dokumenata, transport osuđenika, uzimanje otisaka od osumnjičenih“.

Predstavnici opozicije u Srbiji su objavili da su „ugovoreni poslovi čuvanja objekata MUP-a sa kompanijama za privatno obezbeđenje, među kojima je i firma bivše savetnice ministra Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke MUP-a Milene Vuković“, koji obezbeđivanje naplaćuju dvostruko više od zarade pripadnika MUP-a na istim poslovima, zbog čega postoji sumnja da se radi o „korupcionaškom ugovoru“.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...