Državljani Srbije iz karantina u Francuskoj stigli u Beograd

84

Na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sinoć je, nešto pre ponoći, doputovalo četvoro državljana Srbije, koji su iz kineskog Vuhana, žarišta epidemije koronavirusa, prebačeni u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu.

Državljani Srbije su u Beograd doputovali redovnim letom iz Francuske nakon dvonedeljnog karantina u Eks-on-Provansu, u blizini Marseja.

Dvadeset minuta posle ponoći na terminalu gde su dolazni letovi, četvorica Srba su prošla kroz vrata. Upitani su za prve utiske.

“ Fenomenalan osećaj“, rekao je Aleksandar Kalaba.

„Drago nam je da smo tu. Umorni smo, ne zamerite. Zaista, hvala našoj ambasadi i Ministarstvu spoljnih poslova. Bez lažne patetike, zaista su se brinuli za nas“, dodao je on.

Aleksandar je otkrio da je njihov povratak organizovan teškom mukom, ali da im posle karantina, ipak, ništa nije bilo mrsko.

“ Imali smo ograničeno kretanje. Imate sok, kafu, ali ne možete ništa da radite. Mogu da kažem za karantin da je malo lakši zatvor. Mi smo ipak, pokušali, na sve načine da prekratimo vreme. Pili smo kafu, ali su se plašljivi Kinezi, žalili na nas. Dobro je. Sve je prošlo“, kaže Aleksandar.

Posle svega, Aleksandar se poverio i rekao da li će opet ići u Vuhan i koliko im je nedostajala porodica.

“ U Vuhan sigurno ne. Oni će dugo tamo imati problem. Ipak, u Kinu ću sigurno ići. Znate, mi smo navikli na ovakav način života. Daleko smo od porodice, radimo i znamo kako sve teče“, dodao je on.

Sa ostalim Srbima se odlično slagao.

“ Ni jednu zamerki na momke nemam. Dok smo bilu u karantinu, čudom, nismo imali nijednu nesuglasicu. Malo čudno za nas, ali je tako“, rekao je on.

Kalaba je imao puno živaca za okupljene novinare , ali je jedva čekao kada će otići kući.

„Dobio sam dojavu da mi je ćerka koja ima pet godina nacrtala čak 12 crteža“,  završio je Aleksandar.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...