Šojgu došao u Srbiju: Ruski vojni avion „Iljušin il 96-400“ sleteo u Beograd

102

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu stigao je u zvaničnu posetu Beogradu, gde boravi na poziv ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Avion ministra Šojgua po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekala su tri lovca „mig 29“ Vojske Srbije, koji su ga pratili do sletanja.

Ruski vojni avion Il-96-400 ušao je u vazdušni prostor Srbije oko 11 časova.

Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu „Nikola Tesla“ prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Srbija je prva zemlja u koju Šojgu dolazi u zvaničnu posetu pošto je ponovo imenovan za ministra.

Svečani doček biće organizovan ispred Palate „Srbija“, dok će svečanost uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane ministru Šojguu biti održana u kasarni „Topčider“ u Domu Garde.

Ministri Vulin i Šojgu položiće potom vence na Spomen obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču „Večne vatre“.

Tokom posete biće održan sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije Aleksandra Vulina i Sergeja Šojgua, nakon čega će ministri obići izložbu „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda.

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić biće domaćin ministru Šojguu na radnom ručku.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...