Živković: Izbori prvi korak da sprečimo Vučića da postavlja ministre

297

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da su naredni izbori prvi korak da se spreči predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić da i dalje, direktno ili indirektno, postavlja vlade.

„Svako izbegavanje izbora, zvali ga bojkot, ili kako god hoćete, je pomoć Vučiću da nastavi da vlada Srbijom na isti način. Na takav način da je i sam svestan da bar sedamdeset posto ministara koje je postavio, nemaju pojma i da bi ih i on zamenio“, rekao je Živković na konferenciji na novinare u holu Skupštine Srbije, povodom izjave Vučića da će toliko ministara biti promenjeno.

Prema rečima Živkovića, „moramo da sprečimo da nam nepismeni, falsifikatori, kriminalci, saradnici zemunskog klana, uništavaju Srbiju na isti način kako su to radili i devedesetih godina“.

On je rekao da bi promena ministara koju Vučić najavljuje „bila na još gore“ nego što je sada.

„Zato pozivam kolege iz opozicije, ali, što je još važnije, građane Srbije, da ne dopustimo da se to desi, da se organizujemo primereno, da sve svoje znanje, planove i hrabrost uložimo u to da sprečimo Vučića da dalje postavlja vlade“, rekao je Živković.

On je rekao da „to neće biti lak posao“, navodeći da prvi, mada ne i poslednji korak u tom poslu, treba da budu izbori u aprilu.

Predsednik Nove stranke je rekao da je ministar odbrane Aleksandar Vulin nezakonito upao u prepisku lista „Nedeljnik“ i nekadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i da zbog takvih stvari „mora da se leti sa položaja“.

„Imamo ovde divljanje Vulina i njegovu zloupotrebu službi bezbednosti“, rekao je Živković u holu Skupštine Srbije navodeći da odgovorni moraju biti najstrože kažnjeni.

On je rekao da je posle ovog otkrića usledio „cirkus“, jer je Vulin najavio da će podneti prijavu kako bi se ispitalo da li je nelegalno došao u posed pripiske.

Govoreći o nezakonitoj primeni mera, Živković je rekao da je na legalan način video svoj dosije od preko dve i po hiljade strana, iz perioda devedesetih godina.

Prema njegovom rečima, aktivnosti koje je imao su uglavnom tačno zabeležene ali je, bez razloga, vođen kao srpski ekstremista i terorista.

Operativna obrada kojoj je bio izložen, kako je naveo, ukinuta je tek nakon petooktobarskih promena.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...