Italija ponudila da sa kruzera „Diamond Princess“ vrati i srpske državljane

96

Dvoje državljana Srbije, koji se nalaze na brodu „Dajmond princes“ u Jokohami, mogli bi da budu prebačeni u Srbiju avionom vlade Italije.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđi Di Majo razmotrili su, u telefonskom razgovoru, mogućnost evakuacije državljana Srbije sa broda „Dajmond princes“ u Jokohami.

Vlada Italije uputila je tokom noći avion u Japan kako bi evakuisala svoje državljane koji se nalaze na brodu.

Luiđi Di Majo ponudio je da zajedno sa italijanskim državljanima iz Japana budu vraćeni i putnici iz Srbije koji se nalaze na brodu.

Ambasada Srbije u Tokiju je u kontaku sa državljanima Srbije koji očekuju da u toku dana dobiju rezultate medicinskih testova i detaljna uputstva o mogućnostima napuštanja broda i daljeg putovanja.

Dvoje državljana Srbije, koji su putnici na brodu odlučiće, nakon dobijanja rezultata pregleda, da li će se vratiti italijanskim avionom ili će potražiti drugu mogućnost za odlazak iz Japana.

Dvanaestoro državljana Srbije koji su članovi posade za sada ostaju na brodu i za njih počinje karantin tek nakon odlaska svih putnika sa broda.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...