Opozicija započela kampanju u Kragujevcu: Bojkot “nema alternativu” (FOTO, VIDEO)

231

Predstavnici opozicije, udruženja i građani koji su za bojkot izbora okupili su se na Đačkom trgu u Kragujevcu, izveštava N1.

Govornici su poručili da bojkot „nema alternativu“ jer vlast za četiri godine nije uradila ništa kako bi obezbedila uslove za izbore.

Poruka bojkotom je da Srbija ide ka slobodnoj i demokratskoj državi.

Boško Obradović, lider Dveri, rekao je da stanje u Srbiji nije normalno.

„Nema normalne parlamentarne debate, normalnih medija, slobodnih izbora. Vlast je ogrezla u kriminalu i korupciji, i imamo budućnost, decu i omladinu koju gledamo kako odlazi u inonstranstvo“, kazao je Obradović.

On je poručio da je došlo vreme da se podvuče crta.

„Nećemo više da učestvujemo u toj laži, nećemo da učestvujemo u rijalitiju Maje i Marijana, nećemo Parove, nećemo Zadrugu, nećemo Vučića, nećemo ljude koji su izgubili dostojanstvo i normalan odnos prema drugim ljudima i ovoj državi“, dodao je on.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je bojkot početak kampanje za slobodne izbore.

„U bojkotu nema mesta za one koji su spremni da zarad kalkulacija i ‘šibicarenja’ prodaju veliku ideju. Nema kompromisa ako želimo da se izborimo za budućnost naše dece. Ne želim da Aleksandar Vučić brine o budućnosti naše dece, što je slogan SNS-a. Oni će brinuti o njihovoj deci, ali to znači da naša deca odlaze iz Srbije i leče se SMS porukama. Na to ne smemo pristati. Samo je bojkot pobeda za Srbiju“, kazao je Aleksić.

Na skupu su govorili i Janko Veselinović, Dragana Rakić iz DS, Konstantin Samofalov iz SDS, Marinika Tepić, Sergej Trifunović, lider PSG.

Marinika Tepić podsetila je Kragujevčane da „150 ljudi svakog dana pobegne iz Srbije, a sada treba neko da nas ubedi da se bori za budućnost naše dece“, prenosi Danas pisanje portala Pressek.rs Kragujevac.

“Kažu da je bojkot beg sa megdana. Nije tačno, bojkot je danas pitanje časti. Bojkot znači reći ne lažima, reći ne farsi. Dajem vam reč, nećemo stati”, poručila je Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović istakao je da je iz budžeta potrošeno 400 miliona evra na Železaru u Smederevu da bi je predali Kinezima, a u isto vreme smanjivane su plate i penzije.

Lider PSG se zatim obratio onima koji još uvek nisu izašli na ulicu.

“Koliko vam puta treba da vam Vučić obeća da će vam povećati plate i penzije, a da vam ih onda skine da biste podigli guzicu i izašli na ulicu?”, upitao je Trifunović.

Okupljeni su nakon govora pošli u protestnu šetnju do Skupštine grada, a novi protest zakazan je za subotu, 22. februara.

Izvor N1 Danas Pressek.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...