Problem sa rokom za preregistraciju oružja, potrebna hitna izmena zakona

85

Skupštini Srbije biće upućen predlog izmene Zakona o oružju i municije, kojim bi rok za preregistraciju pištolja, pušaka i municije sa 5. marta 2020. bio pomeren za dve godine, a koji su potpisala tri poslanika, piše Politika.

Kako prenosi portal 021.rs, da bi izmena zakona na vreme stupila na snagu, potrebno je održavanje vanredne sednice parlamenta, a uslov je da predlog podrži još 84 poslanika ili da sličan predlog skupštini uputi Vlada Srbije.

Prema pisanju tog lista, nadležna skupštinska tela dala su saglasnost za izmenu Zakona o oružju i municiji, koju su potpisali poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević i poslanici Pokreta socijalista Đorđe Komlenski i Bojan Torbica.

Lovačka komora Srbije je prethodno Rističeviću, kao predsedniku skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, poslala dopis kojim ga obaveštava da postupak preregistracije ne teče brzinom kojom bi mogao da bude završen do 5. marta ove godine.

Rističević je za Politku rekao da se procenjuje da oko 500.000 ljudi u Srbiji nije završilo proces preregistracije oružja.

On je objasnio da je za izmenu člana zakona kojom bi rok potrebna hitna bio pomeren za dve godine, procedura, što znači da bi se izmenjeni zakon, ako ga skupština usvoji, primenjivao odmah od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Izvor 021.rs Politika
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...