Crnogorski državljanin na kruzeru zaražen koronavirusom

61

Državljanin Crne Gore koji je član posade kruzera „Dajmond princes“, zaražen je koronavirusom, pokazali su testovi, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je državljanin Crne Gore u telefonskom razgovoru rekao da se oseća dobro.

Očekuje se da on uskoro bude prebačen sa broda u bolnicu na kopnu, u Japanu.

„O novim informacijama koje se odnose na to u kojoj će bolnici biti smješten, javnost će biti naknadno obaviještena“, saopšteno je iz MVP.

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da će, prema trenutno dostupnim informacijama, pacijent biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gde će po dosadašnjoj praksi biti zadržan do potpunog oporavka i ozdravljenja.

Dodaju da je Institut u kontinuiranoj komunikaciji sa Ministarstvom i prati zdravstveno stanje obolelog.

Poslednji putnici s kruzera „Dajmond Princes“, čiji su nalazi testa na koronavirus bili negativni, napuštaju danas taj brod, pošto je okončan karantin koji je trajao od 3. februara.

Danas je evakuisan i jedan od 12 članova posade tog kruzera koji su državljani Srbije, dok su u Beograd stigla dva putnika koja su bila na tom kruzeru.

Na brodu u kojem je bilo 3.700 putnika, koji se nalazi u karantinu u luci Jokohame u Japanu, zabeležen je najveći broj slučajeva obolelih od Kovid-19 van Kine – u četvrtak uveče bilo ih je 634.

Dva putnika su preminula od posledica virusa.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...