Milena Popović: Oliver bi me podržao čak i ako se ne bi slagao sa mojom odlukom

511

Nevenčana supruga ubijnog lidera SDP Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je da je već dugo razmišljala o učlanjenju u Srpsku naprednu stranku (SNS) i da je učlanjenje u tu partiju njena lična odluka „da se aktivno bavi politikom“.

Popović je u izjavi za Danas rekla da nju „već dugo svrstavaju u tu političku grupaciju, tako da je rešila da se bavi politikom dosledno svojim beskompromisnim stavovima“.

„Prošlo je dve godine od Oliverovog ubistva i sad želim da sama odlučujem o svom životu“, kazala je Popović.

Na pitanje da li je ulaskom u SNS na neki način izneverila političke stavove lidera SDP, koji je pred kosovske lokalne izbore 2017. godine, nekoliko meseci pre atentata, odbio predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bude na Srpskoj listi, Milena Popović je odgovorila „da bi je Oliver Ivanović podržao u odluci, čak i ako se sa njom ne bi slagao“.

Milena Popović je navela i da smatra da učlanjenjem u SNS ne abolira aktuelnu vlast u Srbiji od spekulacija o navodnoj umešanosti zvaničnog Beograda u Ivanovićevo ubistvo.

Milena Popović se učlanila u SNS

„O Oliverovom ubistvu znam više od onih koji o tome spekulišu. Spremna sam da uperim prst na svakog ko je nalogodavac i izvršilac njegovog ubistva, ali znam da to nema veze sa Beogradom“, kazala je Popović.

Ona je u prvim izjavama posle jučerašnjeg zvaničnog učlanjenja u SNS izjavila i da podržava politiku i borbu predsednika naprednjaka i Srbije Aleksandra Vučića, kao i da će biti aktivna i u stranci u predizbornoj kampanji.

Vest o tome da postala članica SNS najpre je objavio Marko Đurić, šef Kancelarije za KiM. „Danas je naša stranka postala bogatija za osobu neviđene energije, istrajnosti, požrtvovanja za svoju porodicu i Srbiju! Sa novim licima, novom snagom i Aleksandrom Vučićem na čelu nastavićemo zajedno da dižemo Srbiju sa kolena! Milena Ivanović, dobro došla u SNS“, napisao je Đurić na Tviteru. Podsetimo, reč je o političaru koji je bio predvodnik prljave kampanje protiv Olivera Ivanovića, pre atentata.

Milena Popović u javnost je ušla posle Ivanovićevog hapšenja 2014. i suđenja zbog navodne umešanosti u ratne zločine na KiM. On je posle tri godine u kosovskom zatvoru pušten u kućni pritvor u februaru 2017, a sudski proces protiv njega još nije bio obnovljen u trenutku ubistva, posle kod je njegova nevenčana supruga dobija još veći prostor u medijima i javnom životu.

Osim što se sa njihovim sinom preselila u Beograd, Milena Popović je ubrzo je prekinula kontakte sa porodicom Ivanović. Na prvu godišnjicu Ivanovićevog ubistva sveće je upalila sa sinom, Aleksandrom Vučićem i premijerom Srbije Anom Brnabić u beogradskom Svetosavskom hramu, bez služenog parastosa, kako tvrde crkveni izvori.

Na istom mestu parastos je služen ovog januara na dvogodišnjicu Ivanovićevog ubistva u prisustvu Milene Popović, njenog i Ivanovićevog sina Bogdana, Ane Brnabić i više ministara Vlade Srbije.

Milena Popović je protekle dve godine na različitim događajima, posebno vezanim za KiM bila u pratnji šefa vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predsednika Srbije, kog je dopratila do bine u severnom delu Mitrovice tokom njegove poslednje posete KiM u septembru 2018. godine.

Tada je u prvom redu stajala sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, koji je mesec dana kasnije izbegao hapšenje KPS zbog umešnosti u ubistvo Olivera Ivanovića. Radoičić se i sada nalazi u bekstvu van KiM, pod zaštitom predsednika Srbije i dela vlade, iako su kosovske vlasti za njim raspisale poternicu, a u kosovskoj optužnici za Ivanovićevo ubistvo Radoičić se tereti za organizovanje kriminalne grupe koja je pomagala u zločinu.

U javnim nastupima branila je aktuelnu naprednjačku vlast od prozivki za Ivanovićevo ubistvo i negirala čak i izjave pojedinih članova njihove porodice da je predsednik SDP uoči atentata tražio zaštitu od predsednika Srbije i nadležnih državnih institucija u Beogradu.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...