MUP: U protekloj godini podneto 209 krivičnih prijava protiv policijskih službenika

86

Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova podneo je u 2019. godini krivične prijave protiv 399 osoba, od kojih je 209 policijskih službenika i drugih zaposlenih u ministarstvu, saopštio je MUP.

Kako se u saopštenju navodi, najviše prijava podneto je protiv policajaca opšte nadležnosti, pripadnika granične i saobraćajne policije, zaposlenih na upravnim poslovima i pripadnika kriminalističke policije, a prijave su podnete i protiv 33 rukovodioca MUP-a.

Obraćajući se pripadnicima Sektora unutrašnje kontrole, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da ključni fokus u radu sektora u narednom periodu mora biti otkrivanje pojedinaca koji pomognu učiniocima najtežih oblika organizovanog kriminala.

„To je najveća opasnost, bilo da se radi o naoko banalnim stvarima, počev od izdavanja originalne isprave sa lažnim imenom sa kojom potom neko ko je poznat po izvršenju ubistava na primer može skoro neometano da se kreće svuda po Evropi, a teško ih je otkriti i na graničnim prelazima, jer se radi o originalnim putnim ispravama. Sve do pomoći u davanju informacija, poput provera da li za nekim licem postoji potraga ili operativna obrada, da li je lice na merama koje sprovode organizacione jedinice MUP-a“, naveo je Stefanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...