Samoopredeljenje traži smenu Vljore Čitaku ako je lažna vest da je Jamajka priznala Kosovo

130

Poslanica pokreta Samoopredeljenje u kosovskoj skupštini Fitore Pacoli izjavila je da ako se potvrdi da je priznavanje Kosova od strane Jamajke bilo lažna vest, onda treba otpustiti kosovsku ambasadorku u Americi Vljoru Čitaku.

„Ne trebaju nam ambasadori koji šire lažne informacije. Ako vesti o priznanju Jamajke nisu istinite, ambasadorka Čitaku treba odmah da bude otpuštena i da se zatraži njena odgovornost“, napisala je Pacoli na Fejsbuk.

Kosovki predsednik Hašim Tači je na Tviteru naveo da je od ambasadorke Vljore Čitaku obavešten da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost.

Međutim, ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala je Tačijeve navode, ističući da Jamajka nije priznala nezavisnost Kosova.

Bivši šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli zahvalio je na Tviteru Jamajci bez obzira što nije priznala nezavisnost Kosova.

„Hvala Jamajci u svakom slučaju. Hvala ministarki Kamini Džonson Smit, hvala SAD. Kosovo i građani Kosova ostaće zauvek prijatelji vlade i naroda Jamajke“, napisao je Pacoli na Tviteru.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...