“Deoba” odborničke grupe SNS u Skupštini Bele Palanke

109

Osamnaestoro od 25 dosadašnjih odbornika SNS u lokalnom parlamentu Bele Palanke izašlo je iz odborničke grupe koja čini većinu i formiralo tri odborničke grupe građana, prenosi N1.

Dok opozicija smatra da je to manevar predsednika opštine Gorana Miljkovića, on ne odgovara na pitanja novinara, a neki od odbornika i ne znaju kojoj grupaciji sada pripadaju.

Kako pišu Južne vesti, na početku sednice održane u četvrtak predsednik Skupštine Aleksandar Pejčić obavestio je odbornike da su formirane tri nove odborničke grupe, sve nastale deobom vladajućeg SNS-a, a iako je ta informacija na prvi pogled iznenadila i opoziciju, šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije Slavenko Drobnjak smatra da je posredi nešto drugo.

„Sve je tu jasno. Ovo se radi zbog članova u izbornoj komisiji. Ovo je smišljen scenario u kabinetu predsednika Miljkovića da na predstojećim lokalnim izborima pokrade izbore na taj način što će formirati većinu u izbornoj komisiji i na biračkim mestima, kako bi se lakše pokrali izbori“, smatra Drobnjak.

„U suprotnom ovo je velika sramota. Ja lično kao opozicionar u lokalnom parlamentu smatram njihovom sramotom prema politici Aleksandra Vučića koju vodi i ulaže napore kako bi se povećao broj zaposlenih u privredi Bele Palanke, koja maltene i ne postoji“, kazao je odbornik.

Kaže da postoji mala mogućnost da su odbornici nezadovoljni politikom, kako on kaže, „lokalnog šerifa Gorana Miljkovića“, već da se sve radi u dogovoru i po njegovim uputstvima.

Koliko tačno novih odborničkih grupa ima, koji su nazivi i članovi, novinar Južnih vesti nije uspeo da sazna u belopalanačkoj Skupštini.

Predsednik lokalnog parlamenta Aleksandar Pejčić mesecima ne odgovara na pozive i poruke, a odgovor nije dao ni sekretar Skupštine Tiosav Pešić.

„Ne odgovaram preko telefona na pitanja novinara“, kratko je rekao Pešić i spustio slušalicu.

Ipak, uvidom u dokument koji je sekretar Skupštine dostavio svim odborničkim grupama za izbore članova stalnog sastava Izborne komisije, vide se i nazivi odborničkih grupa i koja će koliko dati predstavnika u ovom telu.

Imajući u vidu promenjeni sastav odborničkih grupa u međuvremenu, pokrenut je postupak za usaglašavanje sastava komisije srazmerno broju odbornika u Skupštini – stoji u dokumentu.

Tako, nove odborničke grupe nose nazive – „Za bolju Belu Palanku“, „Bela Palanka – Naše mesto“ i „Brže, jače, bolje za Belu Palanku“, koje će zajedno sa SNS-om imati većinu u izbornim komisijama.

Da je SNS ostao bez dela odbornika, potvrdio je šef odborničke grupe Milan Zlatković, ali nije odgovorio koji su sledeći koraci njegove stranke.

„Dobro ste razumeli, ima tri nove odborničke grupe. Ne znam, to je volja svakog odbornika da li će da bude u ovoj ili onoj odborničkoj grupi. Bitno je da ispoštuju formu po poslovniku da imaju najmanje tri odbornika. Otkud ja znam zašto su napustili. Ne znam i nema potrebe da me obaveštavaju. Nisu me ništa obavestili, videćemo u daljem toku šta će se dešavati“, kazao je Zlatković.

Na pitanje na koliko je tačno odbornika „spao“ SNS, nije imao tačan odgovor.

„Mislim da smo sedam, nemoj da me držiš za reč“, rekao je on.

Izvor N1 Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...