Direktor škole tvrdi: Šarčević „protivzakonito imenovao v.d. direktora”

78

Dugogodišnji direktor osnovne škole „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru Ahmedin Đerlek izjavio je da je ministar prosvete Mladen Šarčević ignorisao izbornu proceduru za direktora te škole i „protivzakonito imenovao za v.d. direktora osobu koji nije učestvovala na konkursu“.

Kako se navodi u saopštenju, Đerlek je kazao da je izborna procedura za mesto direktora sprovedena u skladu sa zakonom.

Dodaje da je došao u Bošnjačko nacionalno veće da obavesti njegove organe i javnost o tom problemu.

„On (Šarčević) je protivno izraženoj volji zaposlenih, školskog odbora škole ‘Avdo Međedović’ i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog veća, protivzakonito imenovao za V.D. direktora nama nepoznato lice koje nije učestvovalo na konkursu“, naveo je Đerlek u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Šarčević je na taj način uvredio i ponizio učesnike konkursa, kao i sve zaposlene koji su učestvovali u proceduri izbora direktora.

„Ovim postupkom je izazvao ogorčenje i nezadovoljstvo kod svih zaposlenih u školi i kod građana Novog Pazara što može da ima nesagledive posledice“, naveo je on i obrazložio da je ta škola od posebnog značaja za Bošnjake.

Đerlek je kazao da je „kao dugogodišnji iskusan direktor zabrinut zbog napetosti izazvane novonastalom situacijom“ i ocenio da ona može imati „neželjene posledice po bezbednost zaposlenih i učenika“.

„Smatram da bezbednost dece u školi može biti ugrožena sve dok se ne reši ovaj spor pred nadležnim državnim organima, koji je pokrenuo školski odbor, savet roditelja i učesnici konkursa“, navedeno je u saopštenju.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...