Jelena Đoković pozvala mlade na „Originalne razgovore“

113

Direktorka Fondacije „Novak Đoković“ Jelena Đoković pozvala je mlade da se prijave za preostala mesta za konferenciju „Originalni razgovori“, na kojoj će biti održane simulacije razgovora za posao, kao i predavanja o veštinama za tržište rada, javlja RTS.

Mladi ljudi koji imaju između 22 i 33 godine, studenti završnih i master studija i oni koji se pripremaju za početak poslovne karijere, imaju mogućanost da u ponedeljak na konferenciji „Originalni razgovori“ upoznaju kako se traži posao, odnosno kako treba da se ponašaju u intervjuima sa poslodavcima.

Jelena Đoković, globalna direktorka i koosnivač Fondacije „Novak Đoković“, rekla je gostujući u Jutarnjem programu RTS da se očekuje da 250 mladih bude prijavljeno za simulacije razgovora i da će još 250 doći da sluša predavanja o tome koje su veštine potrebne na tržištu rada i kako da rade na sebi.

Ona je navela da će u simulaciji razgovora učestvovati 45 kompanija iz različitih branši.

Jelena Đoković je napomenula da ostalo još 40 mesta i pozvala mlade da do kraja dana pošalju si-vijeve i motivaciona pisma i da se prijave.

Među novitetima ovogodišnjih „Originalnih razgovora“ biće i „Experience zona“, u kojoj će prisutni imati mogućnost da vežbaju koncentraciju, opuštanje i meditaciju, koja će im olakšati budući razgovor za posao.

Đokovićeva navodi da će mladi moći da vežbaju tai či, jogu, meditaciju, a biće priče i o dres kodu.

Kako je istakla, postoji i šansa da dobiju i posao, kao što je bio slučaj sa desetak mladih na tri poslednje konferencije.

„Imamo sve alate u sebi, samo je bitno da ih osvestimo. Dovoljno smo dobri ovakvi kakvi jesmo, samo što moramo da radimo na sebi. Pronašli smo načine da pomognemo mladima da osveste to božansko biće u sebi. Mi kroz sve te radionice osvešćujemo koliko smo dobri, kako da to iznesemo iz sebe“, rekla je Jelena Đoković.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...