Nišlija pomoću Instagrama dobio posao u kraljevoj palati u Kuvajtu

245

Cvećar iz Niša Nebojša Filipović, nakon što je njegov rad zapažen na društvenoj mreži Instagram, dobio je posao u Kuvajtu.

“Jednostavno me je pitao, opisujući moj budući posao kao posao u opuštenoj atmosferi, sa finim ljudima iz aristokratskog sloja jedne zemlje, da li bih se pridružio njegovom timu”, tako počinje svoju priču Nišlija Nebojša Filipović, prenosi BIZLife.

Naime, putem Instagram naloga njegove cvećare zapazili su ga u Kuvajtu, gde sada pravi aranžmane za kraljevu palatu, kuću i vladine zgrade, pišu Južne vesti.

Master florist Ben Salden i Nebojša Filipović bili su prijatelji na društvenim mrežama mnogo pre nego što su postali u realnom životu.

Ali pre nešto manje od godinu dana, Kuvajćanin je shvatio da želi Nišliju za saradnika i kontaktirao ga.

„Posle nekoliko dana razmišljanja, odgovorio sam pozitivno da dođem na 10 dana u Kuvajt. Kuvajt? Tako nešto stvarno nisam očekivao, samo sam znao gde je i da je mnogo toplo.“

Na mali aerodrom u Kuvajtu prvi put je sleteo u maju, a prvi utisak bila je vrelina.

Kaže da je kasnije shvatio da vrelina u maju nije ništa u odnosu na onu u julu ili avgustu. Sa druge strane, iz profesionalog ugla, to je bio “pravi cvećarski raj”.

„Prvo sam poželeo da vidim radionicu i hladnjaču za cveće. Prvi utisak mi je bio da sam ovoliko cveća viđao samo u veleprodaji, a sada mi je sve dostupno za rad, i sve mi je dozvoljeno sa minimumom ograničenja, pravi cvećarski raj. Kuvajćani vole cveće, a i dovoljno novca imaju da ih ništa ne sprečava da kupe onoliko cveća koliko im treba“, rekao je Nišlija.

I dok Kuvajćani vole jake boje, poput narandžaste, žute, pink i ljubičaste, cvećari se trude da unesu malo nežnosti u aranžmane, pa tako često kombinuju boju kajsije, burgundi i nežno roze.

Aranžmani koje pravi drastično se razlikuju po veličini – od manjih stonih varijanti, do čitavih zidova koji se prekrivaju cvećem.

Filipović, osim važnih događaja, ulepšava i kraljevu palatu, kuću i vladine zgrade, ali kaže da mu je fotografije odatle zabranjeno da objavljuje.

Izvor BIZLife Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...