Marković: Zakon važi za sve, pa i za Mitropoliju, neće nas Vučić podučavati

144

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je Mitropolija crnogorsko primorska poreski obveznik koji ne ispunjava svoje obaveze i da o poštovanju zakona neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Mitropolija crnogorsko primorska je poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze. Zakon važi za sve, o tome neće podučavati niko pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne građani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava radi zakonito“, istakao je on.

Nakon što je Poreska uprava Crne Gore saopštila da mitropolija ima višemilionski dug i da će ga ako ga ne plate, prinudno naplatiti iz imovine, Vučić je kazao da će Srbija ako treba, pomoći SPC u Crnoj Gori, da im ne bi oduzimali svetinje.

„Ne znam šta da kažem, nemam nikakav problem sa tim. Ako treba da pomognemo SPC i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj ili bilo kojoj eparhiji u Crnoj Gori po tom pitanju da nam ne bi oduzimali svetinje, pomoći ćemo, platićemo sve što treba da platimo“, poručio je Vučić gostujući na Prvoj TV.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...