MUP: Netačne tvrdnje Obradovića da kabinet ministra organizuje prevoz migranata

232

Кatarina Tomašević, šefica Кabineta ministra unutrašnjih poslova, izjavila je danas da su „apsolutno netačne tvrdnje Boška Obradovića da taj Кabinet učestvuje u organizovanju prevoza migranata od Preševa do Subotice, niti je bilo kada to radio“.

 

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta ministra MUP-a „netačne su i tvrdnje da policija ne radi svoj posao kada je reč o suzbijanju migracija i zaštiti državnih granica“.

„Pripadnici MUP-a sve svoje aktivnosti u vezi sa iregularnim migracijama sprovode u cilju zaštite interesa naše zemlje i uz poštovanje ljudskih prava. U prilog tome najbolje govori podatak da je u poslednjih pet godina srpska policija procesuirala skoro 2.500 ljudi zbog krijumčarenja migranata“, kazala je Tomašević a navodi se u saopštenju.

Ona je rekla i da je „potpuna besmislica i da će Srbija postati sabirni centar za migrante“.

„Niti će to biti, kao što nije bila ni u trenutku kada je u našu zemlju ulazilo i po 15.000 migranata dnevno. Srbija nije njihova krajnja destinacija, niti bilo ko ima nameru da ih ovde naseljava, kako to tvrdi Obradović. Činjenica da je kroz našu zemlju do sada prošlo oko milion migranata, a da se u našim prihvatnim centrima trenutno nalazi oko 6.000, jasno ukazuje koliko je njihovo interesovanje da se zadrže kod nas“, kazala je Tomašević.

Srbija će nastaviti da se odgovorno ponaša, imajući human pristup prema migrantima, ali će ujedno brinuti i o zaštiti sopstvenih interesa i građana a policija će svakoga ko počini bilo koje krivično ili prekršajno delo procesuirati, bez obzira o kome se radi.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...