Odbornici na Zvezdari odbili da stave na dnevni red vraćanje trolejbusa 28

264

Skupština opštine Zvezdara je na sednici u ponedeljak glasala protiv predloga da se inicijativa za vraćanje trolejbusa broj 28 stavi na dnevni red.

Kako je saopšteno iz Inicijative „Vratimo trolu 28“, od 30 prisutnih, devet odbornika je glasalo za taj predlog, dok je 21 odbornik iz Srpske napredne stranke bio protiv.

„Uprkos činjenici da je preko 8.000 ljudi potpisalo peticiju kojom se zahteva vraćanje redovne linije 28, odbornici vladajuće stranke ne prepoznaju potrebu građana kojima je ova linija bila glavna veza sa centrom grada. Istovremeno, Sekretarijat za javni prevoz ne dostavlja analizu saobraćaja na osnovu koje je ukinuta trola 28 koju su građani zahtevali u skladu sa Zakonom o pristupu informacijama od javnog značaja, a gradska vlast građanima odgovara preko medija poput Srpskog telegrafa, optužujući ih da neće da šetaju 80 metara“, navodi se u saopštenju.

Iz Inicijative su naveli da su njihovi predstavnici prisustvovali sednici bez prethodne najave, jer je na sednici 17. decembra njihov aktivista Miloš Vučković fizički napadnut u zgradi opštine Zvezdara od strane, po njihovim rečima, aktivista SNS.

„Inicijativa Vratimo trolu 28 u narednom periodu će organizovati proteste zajedno sa drugim inicijativama građana koje trpe sličan tretman od strane gradske vlasti“, zaključeno je.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...