Roman o kome se priča – „Velmer, raznosač ideja“ Miše Mihajla Kravceva

315

Posle velikog uspeha  knjige „Proleće jednog lava“, objavljen je novi roman Miše Mihajla Kravceva, „Velmer, raznosač ideja“, ponovo u izdanju Derete. Ovaj roman, takođe, počinje da ulazi u srca čitalaca i često se prepričava uz kafu sa prijateljima.

Slike Miše Kravceva na velikoj internacionalnoj izložbi u…

Posle prve knjige, mnogi su očekivali još jedan bajkoviti roman i bili su u pravu. Roman „Velmer raznosač ideja“ je topla i pitka bajka u širokom koloritu likova, kako su neki već primetili od Felinijevskih, na početku, do Čehovljevskih obrta do kojih dolazi kasnije.

 

Foto:M. Kravcev

 

Kravcev je i u ovom romanu zadržao svoj karakteristični stil sa puno emocija, koji je njegov zaštitni znak, u književnosti, kao i u slikarstvu.

Kravcev: Slikam ono što svaka ljudska duša može odmah da…

I pored glavnih likova, čiji opis prepuštamo čitaocima, u centru pažnje je Velmer, duh koji raznosi ideje i pokazuje kako se ama baš ništa na ovom svetu ne dešava slučajno.

 

Foto: Privatna arhiva

 

Roman počinje rečenicom: „ Postoje ljudi koje život odabere da na njima prikaže svoju moć“ i dalje se sve nastavlja u ritmu života, Velmera, ideja, svega onoga što čini potpuni sadržaj života i svih najdubljih osećanja, od poteškoća do humora, koji Kravcev podvlači na izuzetno efektan, sebi svojstven način.

 

Foto: M.Kravcev

 

Ovo je roman koji najtoplije preporučujemo i koji će svakako naći mesto u vašim srcima, bibliotekama, i razgovorima sa prijateljima, jer ćete poželeti da sve te emocije podelite sa još nekim.

Izvor Infobrif.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...