Za istu relaciju na auto-putu, samo dva sata kasnije platio različitu cenu putarine

71

Vozač koji je krajem januara putovao kolima od Bele Palanke do Niša, a istog dana, samo dva i po sata kasnije, se vratio istom trasom, platio je različit iznos putarine.

Naime, pri dolasku u Niš, putarinu je platio 200 dinara, dok mu je pri povratku zatraženo 50 odsto više novca, odnosno 300 dinara.

U preduzeću „Putevi Srbije“ za Politiku kažu da su upoznati sa ovim slučajem i da su vozaču odgovorili na prigovor u zakonskom roku.

Ističu da se motorna vozila koja koriste autoput razvrstavaju u pet kategorija, prema tehničkim karakteristikama. U ovom slučaju do nesporazuma je došlo zbog greške u proceni vozila.

„Kategoriju vozila na naplatnoj stanici automatski određuje kategorizator na osnovu ukupne visine vozila i broja osovina. U pojedinim slučajevima, kada karakteristike vozila odstupaju od standardnih kategorizator automatski može odrediti drugačiju kategoriju. Prema propisima, zaposleni na izlaznoj naplatnoj stanici u obavezi je i da vizuelno pregleda vozilo i, ukoliko je potrebno, prekategoriše ga“, navode u ovom preduzeću.

U ovom slučaju, navode, kategorizator je netačno procenio vozilo prvi put i naplatio 200 umesto 300 dinara.

Tako, zaključuju, vozač nije oštećen jer je zapravo platio manje nego što je bilo potrebno da plati.

Izvor Politika
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...