Dvoje srpskih državljana zaraženo koronavirusom na kruzeru u Japanu

108

Dvoje državljana Srbije S. O (29) i M. T. (30) zaraženo je koronavirusom na kruzeru „Diamond Princess“ u Japanu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova i dodalo da radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni, piše N1.

Dvoje srpskih državljana koji su testirani pozitivno, bili su članovi posade na brodu „Diamond Princess“ koji se od 5. februara nalazi u karantinu u japanskoj luci Jokohama.

„Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 časa, a ukazano im je i to da ukoliko budu smešteni u bolnicu potrebno je da traže da kontaktiraju ambasadu“, navodi se u saopštenju MSP.

Poslednja grupa putnika, koji su testirani pozitivno na virus, smeštena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gde postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smešteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta, dodaje Ministarstvo.

Posle iskrcavanja svih putnika sa broda „Diamond Princess“, koji je zbog novog koronavirusa bio stavljen u dvonedeljni karantin u luci Jokohama, kompanija „Princess Cruises“ odobrila je 21. februara iskrcavanje i delu posade.

Deo od srpskih članova posade, koji su testirani negativno, već ja napustio brod.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...