Zakazan sastanak Vučića, Brnabić i zdravstvenih radnika zbog korona virusa

221

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastaće se sutra u 12 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa, najavljeno je iz kabineta predsednika, piše Danas.

Danas je zabeležen i prvi slučaj zaraze korona virusom u Hrvatskoj, što je za medije potvrdio premijer Andrej Plenković.

„Ipak ne može država sve, ne može niko umesto mene da češće nego obično pere ruke, ili da izbegava umesto mene zatvorene prostore gde ima dosta ljudi, potrebno je uzimati više vitamina“, rekao je Zlatibor Lončar za Radio televiziju Srbije.

On je apelovao na medije da se ne šire dezinformacije, navodeći i da nemamo nijednog pacijenta sa korona virosum.

“Srbija je spremna da uloži veliki novac da bi svojim građanima obezbedila čist vazduh”, saopšteno je ranije posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom.

Dvoje državljana Srbije S.O (29) i M.T. (30) zaraženo je korona virusom na kruzeru „Diamond Princess“ u Japanu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova i dodalo da radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji još uvek se nisu stekli uslovi za proglašenje pandemije, ali ne isključuju takvu mogućnost.

Posle Kine i Južne Koreje, virus se naglo proširio i u Italiji, što je Evropsku uniju stavilo pred najveći izazov od migrantske krize.

Više od 80.000 ljudi u svetu zaraženo je novim tipom korona virusa od početka epidemije u Kini, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...