Aleksić: Vlast na sve načine pokušava da izvede bilo koga iz SzS na lažne izbore

211

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da vlast na sve načine pokušava da izvede bilo koga iz Saveza za Srbiju na „lažne“ izbore 26. aprila, a da opozicija mora istrajati u bojkotu, jer kako je ocenio, nema razlike u izbornim uslovima između Šapca, Paraćina i drugih gradova u Srbiji.

„Moramo da pokažemo da smo spremni na žrtvu kako bismo povratili poverenje građana, koje je neophodno za promenu vlasti“, rekao je Aleksić u Zrenjaninu na tribini o bojkotu koju je organizovala Narodna stranka.

Aleksić je naveo da bi „učestvovanje u farsi 26. aprila“ značilo povratak četiri godine unazad, u 2016. godinu, jer bi time opozicija dala legitimitet vlasti i Srbija bi izgubila još četiri godine.

„Cilj bojkota je da dođemo do novih izbora koji će biti održani pod znatno povoljnijim uslovima do kraja ove godine ili početkom 2021. godine. Bojkot je najbrži put do promene režima, a sve ostalo je parazitiranje na sistemu zarad ličnih privilegija“, rekao je Aleksić.

Aleksić: Vlast želi da legalizuje pljačku zakonom o poreklu imovine

Aleksić je istakao da će opozicija u kampanji bojkota ubediti veliki broj građana da 26. aprila ne izađu na birališta i da će to biti „ključni udarac za režim“.

„Ko ne podržava režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, neka ostane kod kuće. Ko bude izašao na izbore, daće glas Vučiću“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik Gradskog odbora Novi Sad Borislav Novaković rekao je da samo 40 odsto Novosađana razmišlja da izađe na izbore, što je „podatak koji je izazvao paniku u vlasti“.

„Zato sada režim pritiska sve ljude koji primaju platu iz budžeta da moraju da izađu na izbore. Nezadovoljstvo naroda se, međutim, gomila i kada pređe crvenu liniju, pretvoriće se u energiju koja će nezaustavljivo pokuljati. Mislim da nas od tog trenutka dele meseci“, rekao je Novaković.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...