Koronavirusom zaraženo 80.000 ljudi

178

Korona virusom zaraženo je više od 80.000 ljudi širom sveta, a umrlo je više od 2.700, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija u Pekingu.

Prema podacima komisije juče je od korona virusa umrlo 52 ljudi, manje u odnosu na 71 smrtni slučaj koliko ih je bilo u ponedeljak.

U kontinentalnoj Kini juče je bilo 406 novih slučajeva zaraženih koronavirusom, manje nego prethodnoga dana, kada je broj zaraženih porastao za 508.

Pokrajina Hubei koja je epicentar epidemije, prijavila je 401 novi slučaj zaraze, manje u odnosu na 499 slučajeva koliko ih je bilo dan ranije.

Broj zaraženih porastao je u Južnoj Koreji gde je danas prijavljeno čak 169 novih slučajeva zaraze, a dan ranije bilo je 60, čime je ukupan broj zaraženih u zemlji porastao na 1.146.

Nemac zaražen koronavirusom u kritičnom stanju

Vlasti u zapadnoj Nemačkoj saopštile su danas da je muškarac koji je zaražen korona virusom u kritičnom stanju i da je prevezen u specijalnu bolnicu u Dizeldorf.

Ministarstvo zdravlja države Severna Rajna-Vestfalija saopštilo je da je taj čovek prvi put hospitalizovan u ponedeljak zbog ozbiljne upale pluća u gradu Erkelenc, blizu holandske granice.

Tada mu je dijagnostikovan novi virus i izolovan je na odeljenju intenzivne nege, pre nego što je prevezen u Univerzitetsku bolnicu u Dizeldorfu.

Reč je o 40-godišnjaku koji je već bio narušenog zdravlja, javili su nemački mediji. Jedna žena je takodje izolovana zbog simptoma koji su ukazivali na virus.

Holandski zdravstveni zvaničnici pratili su kretanja obolelog Nemca nakon što su saznali da je prošle nedelje posetio južnu provinciju Limburg.

Državni institut za javno zdravlje zatražio je od lokalne zdravstvene uprave da pronadje sve koji su bili u kontaktu sa tim muškarcem.

U Holandiji do sada nije registrovan nijedan potvrdjeni slučaj novog korona virusa.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...