Pacijentkinja (17) iz Valjeva prebačena u Beograd zbog sumnje na korona virus

133

Na Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu upućena je mlađa ženska osoba sa teritorije Kolubarskog okruga, zbog sumnje da je zaražena korona virusom, potvrdila je bolnica u Valjevu.

Kako se navodi u saopštenju Opšte bolnice u Valjevu, mlađa pacijentkinja koja je prethodno bila primljena u Domu zdravlja u Ubu, dovežena je kolima hitne medicinske pomoći u Prijemno-urgentni centar valjevske bolnice, pod sumnjom da je zaražena korona virusom.

“ I Dom zdravlja Ub i Opšta bolnica Valjevo su ispoštovali algoritam aktivnosti za postupanje sa licima koja se javljaju na pregled, a moguće je da su bila izložena infekcijom novim korona virusom 2019-nCoV. Nakon neophodnih pregleda i uzimanja svih potrebnih uzoraka od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Valjevo, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i dežurnom ekipom, pacijentkinja je transportovana na Kliniku za infektivne i tropske bolesti KCS u Beogradu, gde će se obaviti sva potrebna dodatna dijagnostika i lečenje“,  navodi se u saopštenju.

Inače, po našim nezvaničnim saznanjima, reč je o devojci staroj 17 godina sa teritorije Uba, koja se pre nedelju dana vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...